Hoe snel groeit pampasgras?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
02/06/2023
02/06/2023
|
168

Veel mensen hebben een tuin waar ze graag een groen gazon voor willen aanleggen, maar het onderhoud ervan kan tijdrovend zijn. Gelukkig zijn er geweldige opties die je direct resultaat opleveren. Dit prachtige siergras staat bekend om zijn snelle groei en gedijt onder zeer uiteenlopende omstandigheden. In deze blog gaan we dieper in op hoe snel pampasgras groeit. 

Wat is pampasgras?

Pampasgras is een indrukwekkende siergrasplant, voornamelijk afkomstig uit Zuid-Amerika, zoals Argentinië, Brazilië en Uruguay. Deze grassoort staat bekend om zijn majestueuze uiterlijk en opzichtige verenkleed. Lange sierlijke bladeren en grote bloemtrossen geven een uniek accent aan de tuin. Pampasgras groeit op een zonnige plek en kan zowel in de grond als in een grote pot worden geplant. Een populaire keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een mooie, onderhoudsarme toevoeging aan hun buitenruimte. 

Soorten pampasgras

Er zijn verschillende soorten pampasgras met elk hun eigen kenmerken. Ben je op zoek naar een woning in Limburg en wil je zilvergras in jouw tuin planten dan is het de moeite waard om de pagina van de makelaar in Landgraaf te bekijken. Populaire soorten pampagras zijn:  

Cortaderia selloana

Dit is de meest voorkomende en bekende soort pampasgras. Het heeft grote pluimen met zachte, witte bloemen en kan een hoogte van 2 tot 3 meter bereiken, met bladeren van ongeveer 80 centimeter.

Cortaderia selloana Splendid Star

Cortaderia selloana 'Splendid Star' is een variëteit van pampasgras met wit gestreepte bladeren, wat zorgt voor een uniek en aantrekkelijk uiterlijk. In tegenstelling tot de cortaderia selloana, wordt deze type ongeveer 70 centimeter hoog met bladen van ongeveer 35 centimeter.

Groeisnelheid

Pampasgras staat bekend om zijn snelle groeisnelheid, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor tuiniers. Gemiddeld duurt het 2 tot 4 jaar voor deze gras volledig volwassen is. In optimale groeiomstandigheden kan pampasgras gemiddeld zo'n 1 tot 2 meter per jaar groeien. Het groeiproces begint meestal in het vroege voorjaar, wanneer nieuwe scheuten verschijnen en binnen enkele maanden uitgroeien tot indrukwekkende pluimen. De bloeitijd is van augustus tot en met oktober. Deze sterft in de winter af en wordt van vervolgens geel. Extra tip: de bladeren hoeven niet te worden verwijderd omdat dit als bescherming dient tegen de kou.

Mocht je liever gras plaatsen die sneller groeien, kun je kiezen voor graszaad. Deze ontkiemen vaak sneller waardoor je er ook sneller plezier van hebt. Benieuwd hoelang dit precies duurt? Klik dan hier!

Pampasgras planten

De beste tijd om pampasgras te planten is het vroege voorjaar of het late najaar, wanneer de grond nog warm is. Jonge planten zijn gevoelig voor kou, daarom is het belangrijk om bij het planten vorst te voorkomen. Kies in plaats daarvan een zonnige locatie en goed doorlatende grond voor een optimale groei. Graaf een gat dat groot genoeg is voor de kluit en plaats het pampasgras zo dat de bovenkant van de kluit gelijk staat met de grond. Geef na het planten regelmatig water om de wortelontwikkeling te stimuleren. Dit zorgt voor een optimale aanplant van pampasgras.  Als je geïnteresseerd bent in deze blog, mis dan zeker niet onze andere boeiende artikelen. Ontdek hoe snel je een makelaar kunt inschakelen en leer meer over hoe snel een appelboom groeit of kom erachter hoe snel een olijfboom groeit.

Lees ook:  Hoe snel valt een kind in slaap?

Recent

Hoe snel ontkiemt graszaad?

06/12/2023

Hoe snel moet je een vlek verwijderen?

05/12/2023

Hoe snel moet je een offerte betalen?

04/12/2023

Hoe snel doet een kind zich zeer?

21/11/2023

Hoe snel herstel je van een whiplash?

19/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe snel ontkiemt graszaad?

|

Hoe snel stijgt de waarde van een woning?

|
,

Hoe snel zet je zelf een kastje in elkaar?

|
,

Hoe snel valt een kind in slaap?

|
,
© Copyright Hoe snel 2023

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!