Hoe snel kun je een makelaar inschakelen?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
04/05/2023
04/05/2023
|
114

Ben je op zoek naar je droomhuis met een ruime tuin, compleet met een jacuzzi die snel opwarmt? Of ga je afscheid nemen van je oude paleis? Voor beide momenten is er een makelaar die je kan helpen. De aankoopmakelaar gaat je helpen met het kopen van een huis, en de verkoopmakelaar helpt met het verkopen van je huis. Maar wanneer schakel je deze mensen precies in? Dat ga je lezen in deze blog!

Aankoopmakelaar

Wanneer jij besluit om op huizenjacht te gaan, kun je een aankoopmakelaar aanschaffen. Een aankoopmakelaar werkt voor de koper van een huis, en helpt bij het aankooptraject van een woning. Deze makelaars kunnen helpen met het vinden van jouw droomhuis, wat een hoop tijd bespaart. Met expertise en ervaring kan een aankoopmakelaar onderhandelen met de verkoopmakelaar van het huis om tot de beste prijs te komen. Vaak zien mensen deze voordelen over het hoofd en kiezen ervoor om zelf op zoek te gaan naar een huis. Dat kan ook, want een aankoopmakelaar moet natuurlijk ook betaald worden.

Verkoopmakelaar

Wanner je besluit om je huis te gaan verkopen, schakel je een verkoopmakelaar in. Een verkoopmakelaar werkt voor de verkoper van een huis, en biedt de woning te koop aan. Hij/zij zorgt ervoor dat de woning voor de hoogste prijs wordt verkocht en luistert naar de wensen van de verkopers. Een makelaar neemt je zorgen uit handen, en verkoopt het huis door middel van de verkoopervaring die de makelaar heeft. Natuurlijk is het ook mogelijk om je huis zelf te verkopen zonder hulp van een makelaar. Maar wees je wel bewust van de dingen die hierbij komen kijken.

Ook handig om te weten is hoe snel de waarde van jouw woning stijgt?

In het hele land zijn er wel zo’n 11.000 makelaars te vinden. Er is dus altijd wel iemand in de regio die je wil helpen met het verkopen of kopen van een huis. Op deze website vind je meer informatie voor als je een huis wil verkopen in Roermond.

makelaar

Tips voor het inschakelen van een makelaar

Bij het inschakelen van een makelaar moet je op een aantal dingen letten. Zeker als het aankomt op geld is het belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken.

  • Spreek een vast bedrag af met de makelaar. Veel verkoopmakelaars vragen een vast percentage van het uiteindelijke aankoopbedrag van je huis. Dus hoe duurder je huis wordt verkocht, hoe meer je de makelaar moet betalen. Houd hier dus rekening mee!
  • Als je een bedrag afspreekt is het ook goed om te vragen of dit inclusief btw is. Veel makelaars hanteren namelijk de prijs exclusief btw. En je wil natuurlijk achteraf niet nog 21% btw moeten betalen bovenop het afgesproken bedrag.
  • Zet de afspraken zwart op wit. Dit zorgt ervoor dat iedereen bekend is met de afspraken, en als er iets mis gaat heb je altijd bewijs.

Ben je benieuwd hoe snel je je huis kan verkopen? Lees dan deze blog!

Lees ook:  Hoe snel groeien bloemen en planten

Recent

Hoe snel ontkiemt graszaad?

06/12/2023

Hoe snel moet je een vlek verwijderen?

05/12/2023

Hoe snel moet je een offerte betalen?

04/12/2023

Hoe snel doet een kind zich zeer?

21/11/2023

Hoe snel herstel je van een whiplash?

19/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe snel ontkiemt graszaad?

|

Hoe snel stijgt de waarde van een woning?

|
,

Hoe snel groeit pampasgras?

|

Hoe snel zet je zelf een kastje in elkaar?

|
,
© Copyright Hoe snel 2023

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!