Hoe snel kan ik mijn woning verkopen?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
20/11/2022
20/11/2022
|
251

Wanneer jij jouw droomwoning hebt gekocht via bijvoorbeeld een makelaar in Bunde is het belangrijk dat je jouw huidige huis zo snel mogelijk verkoopt. Anders krijg je namelijk te maken met dubbele lasten en hier staan niemand op te springen. En wat dacht je bij een scheiding, ook dan wil je zo snel mogelijk je huis verkocht hebben. In Nederland is de verkooptijd erg lastig om in te schatten. Dit komt omdat dit heel erg afhankelijk is van de plek. In Amsterdam wordt een huis bijvoorbeeld sneller verkocht dan in Den Haag. Gemiddeld duurt de verkooptijd van een huis ongeveer 40 dagen, maar hoelang het duurt voordat jouw woning verkocht is, is moeilijk te bepalen. Wel ga ik je aantal tips geven hoe jouw woning sneller verkocht kan worden.

Maak jouw advertentie aantrekkelijk met foto’s

Allereerst is het belangrijk dat jouw advertentie er aantrekkelijk uitziet. Hier horen dus ook mooie foto’s bij. Ik raad je aan om de foto’s te laten maken door een professionele fotograaf. Op deze manier voorkom je slechte beelden waardoor mensen snel geneigd zijn om jouw advertentie door te klikken. Daarnaast kan het helpen om de foto’s te laten maken op een zonnige dag en zet je gordijnen/rolluiken open. Daglicht zorgt ervoor dat jouw woning ruimer lijkt waardoor mensen sneller geneigd zijn om op de advertentie te klikken.

Gebruik unieke tekst in je advertentie

De meeste mensen gebruiken standaard teksten waardoor de advertenties erg saai worden. Onderscheidt jouw advertentie door gebruik te maken van een unieke en persoonlijke tekst. Hoe je dit doet, is geheel aan jou, maar je zou bijvoorbeeld kunnen vertellen waarom je het huis destijds hebt gekocht en wat je er zo mooi aan vond. Eventueel nog waarom je weg gaat en wat je het meeste gaat missen. Gebruik je creativiteit!

Tip! Alarmsystemen werken niet alleen goed tegen inbraken als je woning voor lange tijd te koop staat, maar kunnen ook bijdragen aan de verkoopwaarde.

Gebruik eventueel een video van je huis

De mens wordt steeds luier waardoor het slim is om gebruik te maken van een video. Zo kan de kijker gewoon achterover gaan zitten en de video bekijken. Hij of zij hoeft helemaal niks te doen om het huis te bekijken. Maak het de potentiële koper zo makkelijk mogelijk.

Verkoop je woning direct aan een makelaar of opkoper

De laatste tip die ik voor je heb, is om de woning direct te verkopen aan een opkoper of makelaar. Dit is de allersnelste manier. Dit is meestal al binnen een aantal dagen geregeld. Het voordeel is de snelheid, maar er is ook een groot nadeel. Je hebt namelijk geen wettelijke bedenktijd en je krijgt vaak tienduizenden euro’s minder voor jouw woning.

Dit waren ze dan, de tips hoe jij jouw woning sneller zou kunnen verkopen. Probeer de tips eens uit en je huis zal sneller verkocht worden. Succes met de verkoop!

Lees ook: Hoe snel werken zonnepanelen , hoe snel kan ik mijn huis poetsen en hoe snel kun je verhuizen.

Lees ook:  Hoe snel kun je een makelaar inschakelen?

Recent

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

16/05/2024

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

15/05/2024

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

13/05/2024

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

30/04/2024

Hoe snel degradeert zink?

29/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel moet je raamdecoratie vervangen?

|

Hoe snel verlaten inbrekers een huis?

|

Hoe snel kun je verhuizen?

|

Hoe snel ontkiemt graszaad?

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!