Hoe snel kan ik mijn huis poetsen?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
13/10/2022
13/10/2022
|
167

Poetsen moet ook gebeuren. Of het nou leuk is of niet. Wanneer gepoetst is voelt het altijd lekker fris in huis. Echter kan poetsen wel even duren. Hoe lang het duurt om jouw huis te poetsen, lees je in deze blog.

Hoe snel heb ik mijn huis gepoetst?

Volgens inschattingen van verschillende schoonmaakbedrijven, kun je een woning in een uur schoonmaken. Dit is wel alleen als je je houdt aan een strak schema. Het beste is om van boven naar beneden te werken. Dit geldt ook wanneer je je ramen aan het schoonmaken bent. Klik hier voor meer informatie hoe snel je ramen moet droogvegen na het wassen.

Voordat je begint met schoonmaken

Er zijn een aantal zaken, die je regelt voordat je gaat schoonmaken. Het handigste is om alle benodigde spullen bij de hand te hebben. Dit kan, door bijvoorbeeld de benodigde spullen in een rollerbox te plaatsen. Volgens vakmensen besteed je ongeveer tien minuten per kamer aan het schoonmaken. Voordat je begint, is het ook handig om alle losse spullen zoveel mogelijk te verplaatsen. Bij de badkamer, kun je het beste alle spullen in de kastjes plaatsen. Dit geldt ook voor de keuken. In de slaapkamer kun je het beste de hoeslakens en dekbedden van de bedden af halen. Op deze manier kan jij de slaapkamer beter schoonmaken en kan je na het schoonmaken een schoon hoeslaken en dekbed opleggen.

Hoe ga je schoonmaken

Als je begint met schoonmaken, kun je het beste van boven naar beneden werken. Begin dus eerst met alles afstoffen. Dit kan door bijvoorbeeld een microvezeldoek of een plumau. Op deze manier, voorkom je dat je na het afstoffen nog een keer moet stofzuigen.

Wanneer je alles hebt afgestoft, kun je gaan beginnen met stofzuigen. Als je begint kun je het beginnen, in de verste hoek. Wanneer je stofzuigt maak je lange bewegingen naar de deur toe, zonder een deel over te slaan. Je kunt de kamer schoon krijgen door 1x over een plek te stofzuigen. Echter is hiervoor wel eens stofzuiger nodig, met voldoende kracht en een lege stofzak.

Na het stofzuigen, kun je beginnen met dweilen. Voor het dweilen kun je kiezen voor een schoonmaakmiddel met een frisse geur. De frisse geur, zorgt voor een verfrissing na het schoonmaken.

Wanneer je alles hebt schoongemaakt, kan het zijn dat je enkele vlekken ziet die je liever niet had willen zien. Bijvoorbeeld een vlek in de bank. Er zijn verschillende opties waar je voor kunt kiezen om de vlek uit de bank te krijgen. Een optie is om de bank te laten reinigen door een professioneel bedrijf. Er is ook een manier hoe je zelf thuis de vlekken uit de bank kan halen. Bij een stoffen bank is het mogelijk om de kussenslopen te wassen. Aan de binnenkant staat vaker een etiket met de instructies. Bij een leren bank zul je een speciaal reinigingsproduct moeten halen. Bij banken met een ander materiaal is lauwwarm water met wat ammoniak of een meubelreiniger vaker voldoende.

Ik hoop dat je na het lezen een duidelijk beeld hebt gekregen over hoe snel jij jouw huis kan schoonmaken. Het belangrijkste is dat je van boven naar beneden werkt. Begin dus eerst met afstoffen erna met stofzuigen. Dit voorkomt dat je dubbel werk zal verrichten.

Lees ook:  Hoe snel kan ik mijn interieur veranderen?

Ben je klaar met het poetsen van jouw huis en erachter bent gekomen dat je graag een lamp wilt vervangen of een nieuw interieur wilt? Klik dan hier om te lezen, hoe snel je een lamp kan ophangen , hoe snel je het interieur kan vervangen of hoe snel je een vlek moet verwijderen.

Recent

Hoe snel ontkiemt graszaad?

06/12/2023

Hoe snel moet je een vlek verwijderen?

05/12/2023

Hoe snel moet je een offerte betalen?

04/12/2023

Hoe snel doet een kind zich zeer?

21/11/2023

Hoe snel herstel je van een whiplash?

19/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe snel ontkiemt graszaad?

|

Hoe snel stijgt de waarde van een woning?

|
,

Hoe snel groeit pampasgras?

|

Hoe snel zet je zelf een kastje in elkaar?

|
,
© Copyright Hoe snel 2023

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!