Hoe snel groeit de productie industrie

Waldo Taekema
Waldo Taekema
26/11/2022
26/11/2022
|
189

De dagproductie van de Nederlandse industrie is met ongeveer 6 procent gestegen ten opzichte van augustus 2021. Deze groei is de afgelopen paar maanden tamelijk stabiel, maar kleiner dan de maanden ervoor. Deze groei komt voornamelijk door het verbeteren van de interne processen binnen de bedrijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van digitale werkinstructies.

Groei in de helft van de branches

De helft van de bedrijven in de industrie produceerde afgelopen augustus meer dan dezelfde maand vorig jaar. De grootste groei werd gerealiseerd in de transportmiddelen- en machine-industrie. Een groot deel van de fabrieken in de transportmiddelenindustrie lagen vorig jaar stil door een tekort aan chips. Dit speelt dan natuurlijk ook mee in deze groei.

Een hoge productie

Voordat we de kortetermijnontwikkeling kunnen bepalen, is het slim om te kijken naar de gecorrigeerde cijfers van de seizoen- en werkdageffecten. Van juli op augustus werd er een daling geconstateerd van 1.2 procent in de productie.

De groei van de industrie branches heeft uiteindelijk een goed effect op ons land. Deze groei is mogelijk door de kennis waar we in Nederland over beschikken.

In 2020 waren er voornamelijk veel schommelingen in de productie-industrie. We werden getroffen door Covid en in de meeste sectoren moesten veel mensen thuis blijven. We weten niet wat er was gebeurd als Covid ons niet had getroffen.

Ondernemers minder optimistisch

De stemming van alle binnen de branche is verslechterd. Ze werden minder positief over de huidige bedrijvigheid en negatief over de toekomstige bedrijvigheid. Dit terwijl de dagproductie van de Duitse industrie groeide met zo’n 3 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Waar het in de toekomst heen gaat, weten we natuurlijk nog niet. Er gaan wel verhalen en voorspellingen rond, maar de tijd zal het leren. Vond je dit artikel nu ontzettend interessant en wil je meer artikelen lezen? Lees dan hoe snel krijg je last van gevaarlijke stoffen en hoe snel kan ik mijn woning verkopen.

Lees ook:  Hoe snel kun je hoger in Google komen?

Recent

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

16/05/2024

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

15/05/2024

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

13/05/2024

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

30/04/2024

Hoe snel degradeert zink?

29/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel gaat de snelste elektrische auto?

|
,

Hoe snel evolueren Google’s algoritmes en hoe blijf je bij?

|

Hoe snel gaat de werking van zonnepanelen achteruit?

|

Hoe snel werkt een airco?

|
,
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!