Hoe snel krijg je last van gevaarlijke stoffen?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
28/11/2022
28/11/2022
|
222

Hoe snel je last krijgt van gevaarlijke stoffen is per stof en per persoon verschillend. Het is lastig om te bepalen hoe snel je last krijgt van gevaarlijke stoffen. Ondanks het lastig is om een tijd aan te geven, is het belangrijk om gelijk actie te ondernemen. Ben je in contact gekomen met een gevaarlijke stof? Probeer dan zo snel mogelijk contact op te nemen met de huisarts of het ziekenhuis. Sommige stoffen kun je afspoelen met lauw water. Echter zijn sommige stoffen zo gevaarlijk, dat het jouw huid ernstig kan aantasten. Wacht dus niet en neem direct contact op!

In contact met gevaarlijke stoffen

Er zijn verschillende mogelijkheden hoe je in contact kunt komen met gevaarlijke stoffen. Het antigifcentrum Nederland kent de gevaren van de gevaarlijke stoffen en geeft telefonisch advies - lees hier meer over het antigifcentrum. Op deze manier weten artsen en apothekers wat kan helpen. Onderstaand vind je verschillende manieren hoe men in contact kan komen met gevaarlijke stoffen en wat je het beste in die betreffende situatie kunt doen.

gevaarlijke stof ingeademd

Het kan zijn dat je een giftige stof hebt ingeademd. Wanneer je een giftige stof hebt ingeademd, kan het zijn dat de luchtwegen opzwellen. Als de luchtwegen opzwellen, bestaat er de kans dat er brandwonden ontstaan. Het is daarom belangrijk als je een giftige stof hebt ingeademd, gelijk contact op te nemen met de huisarts of het ziekenhuis.

gevaarlijke stof op de huid

Het kan zijn dat je een giftige stof op de huid hebt gekregen. Dit gebeurt vaker tijdens het schoonmaken of het klussen. De giftige stoffen waar je op deze momenten mee in aanraking kunt kome, kunnen jouw huid ernstig aantasten. In het begin in het belangrijk om te weten, om welke giftige stoffen het gaat. Vaker staat op de verpakking veiligheidsinstructies. Volg die op deze momenten!

Sommige giftige stoffen kun je gemakkelijk van de huid afwassen. Andere giftige stoffen kunnen brandwonden opleveren. Als de huid verbrand is, is het belangrijk de huid gedurende 45min te spoelen. Twijfel je aan de veiligheidsinstructies? Dan kun je gerust contact opnemen met de huisarts of het ziekenhuis. Zij zullen jou dan zo goed mogelijk begeleiden

gevaarlijke stoffen in het oog

Het komt wel eens voor dat er giftige stoffen in het oog van iemand terecht komt. Om dit te voorkomen, wordt het ook aangeraden om bij gevaarlijke stoffen, een bril te dragen. Mocht het toch gebeuren, dat de stof in jouw oog terecht komt. Dan wordt aangeraden om het oog gedurende de 15 minuten te spoelen met een rustig straaltje water.

Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “hoe snel werkt xtc” of “hoe snel schiet een gelblaster”!

Lees ook:  Hoe snel werkt een interieurdesigner

Recent

Hoe snel ontkiemt graszaad?

06/12/2023

Hoe snel moet je een vlek verwijderen?

05/12/2023

Hoe snel moet je een offerte betalen?

04/12/2023

Hoe snel doet een kind zich zeer?

21/11/2023

Hoe snel herstel je van een whiplash?

19/11/2023

Meer in deze categorie

Hoe snel moet je een offerte betalen?

|
,

Hoe snel herstel je van een whiplash?

|
,

Hoe snel kan je een bruiloft regelen

|

Hoe snel groeien wenkbrauwen?

|
© Copyright Hoe snel 2023

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!