Hoe snel werkt xtc?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
18/11/2022
18/11/2022
|
380

Na het innemen van XTC zal je binnen 20 tot 40 minuten de effecten voelen. Dit begint met een licht effect, dat geleidelijk intenser zal worden. XTC heeft veel effecten en gevaren. In deze blog gaan wij de belangrijkste vragen over deze illegale drug beantwoorden.

Hoe en wanneer merk je dat XTC werkt?

Zoals we al aangaven zullen de effecten van XTC na ongeveer 20 tot 40 minuten merkbaar zijn. Op basis van de doseringen zullen de XTC-effecten die optreden ook verschillen. Gebruik je een lichtere dosering? Dan zul je vooral een euforisch en licht high gevoel hebben. Gebruik je een zwaardere dosering? Dan kan het zijn dat je gaat zweten, een intense energiekick krijgt en veel aanweziger bent.

Wat doet XTC met je?

Bij veruit de meeste mensen zorgt XTC ervoor dat je een fijn en liefdevol gevoel in je krijgt. Dit komt door de werkzame stof MDMA, ook wel bekend als metyleendioxymethamfetamine. Deze werkzame stof zorgt ervoor dat jij je zorgelozer gaat voelen en veel ontspannender wordt. Dit zorgt er meestal voor dat mensen zin krijgen om met elkaar te knuffelen, elkaar te masseren/aanraken of elkaar te zoenen. Naast deze effecten zorgt MDMA er ook voor dat vermoeidheid, honger en slaap onderdrukt worden.

Hoe ziet XTC eruit?

XTC komt het meest voor in pilvorm. Voortdurend komen er nieuwe vormen en kleuren bij. Makers van deze XTC pillen worden steeds creatiever en gebruiken zelfs bekende logo's van bedrijven, films of muziek in het maakproces van deze pillen. Zo zijn er bijvoorbeeld XTC pillen in de vorm van: het Superman logo, het Rolex-logo en zelfs van het Shelllogo. XTC kan daarnaast ook in de vorm van MDMA-kristallen komen. Dit kan worden vermalen tot poeder, waarna iemand dit makkelijk in kan nemen.

Hoe gebruik je het middel?

XTC is een illegale drug in Nederland en dus mag je bij de wet niet gebruiken. Toch zijn er veel mensen die het eens of meerdere keren in hun leven gebruikt hebben. Veruit de meeste mensen gebruiken XTC door het te dippen (in poeder vorm) of door ( een deel van ) een pil te slikken. XTC of MDMA snuiven wordt afgeraden, want dit doet niet alleen enorm veel pijn maar kan ook nog eens blijvende schade veroorzaken. Mocht je ooit XTC willen gebruiken laat je dan goed voorlichten en pak vooral niet te veel, want dat kan risico's met zich meebrengen. Ook het kopen van XTC of andere research chemicals kan risico's met zich meebrengen.

Wat zijn de risico's van XTC?

Net zoals bij alle andere drugs, heeft het gebruik van XTC een aantal risico's. In kleine doseringen zal je hier minder last van hebben dan bij grotere doseringen, maar onthoud dat het risico altijd bestaat! De volgende effecten kunnen optreden bij het gebruik van XTC:
- Oververhitting, uitdroging, misselijkheid, buikpijn, hoofdpijn, angst en het serotoninesyndroom
- angststoornissen
- Schade aan hersenen, nieren en lever
- Problemen met erectie krijgen

Kun je verslaafd raken aan XTC?

Net zoals bijna alles in het leven, kun je ook aan XTC verslaafd raken. Meestal is dit niet meteen en zal deze verslaving zich langzamerhand over de jaren heen ontwikkelen. Je herkent een XTC verslaving als je niet meer normaal kunt functioneren zonder te gebruiken.

Lees ook:  Hoe snel groeien je spieren?

De gevaren van een overdosering XTC

Naast de bovengenoemde bijwerkingen van XTC, zijn er nog meer gevaren die kunnen optreden bij het gebruik van XTC. Een van de belangrijkste gevaren is in de vorm van overdosering. Je zult hier last van krijgen als je te veel achter elkaar hebt gebruikt. Bovendien kan dit sneller gebeuren dan je denkt, want iedere keer dat je XTC gebruikt bouw je meer tolerantie op. Door deze tolerantie heb je steeds meer nodig van de drug om vergelijkbare effecten te kunnen voelen. Gebruik je dus iedere week XTC in het weekend? Dan zul je al snel een erg hoge tolerantie hebben opgebouwd en zullen de effecten geleidelijk minder worden.

Andere misinformatie over XTC

XTC lijkt steeds populairder te worden en op veel social media wordt dan ook content gecreëerd over dit middel. In deze content staan soms dingen die niet kloppen. Zo zijn er mensen die nieuwe gebruikers wijs maken dat ze bij het inkakken meteen bij moeten nemen. Het is echter af te raden om dit te doen, omdat dit kan zorgen dat je hard gaat en daardoor meer kans hebt op oververhitting of andere nare bij-effecten. Ook bestaan er filmpjes waar wordt gezegd dat je je dinsdagdip kunt skippen door 5HTP of andere producten te gebruiken. Ook dit wordt afgeraden om te doen, omdat dit weer kan zorgen voor het serotoninesyndroom.

Research chemicals een alternatief voor XTC

Naast XTC bestaan er ook verschillende research chemicals die je kunt kopen. Net zoals XTC raden wij je af om deze zelf te gebruiken en enkel toe te passen voor research doeleinden!

Conclusie: Kijk uit met XTC!

Wij kunnen je niet verbieden om XTC te gebruiken, maar we willen je wel waarschuwen voor de gevaren die kunnen optreden! Dit hebben wij dan ook door deze blog gedaan! Wil je meer weten over XTC en de effecten ervan? Dan kun je het beste contact opnemen met het GGD of VNN.

Vond je deze blog interessant? Lees dan ook "Hoe snel krijg je een erectie?" en "Hoe snel werken poppers?"

Recent

Hoe snel kun je fietsen?

04/04/2024

Hoe snel kun je transacties uitvoeren met verschillende cryptocurrencies?

26/03/2024

Hoe snel gaat de werking van zonnepanelen achteruit?

26/03/2024

Hoe snel ben ik in Valkenburg vanuit Amsterdam?

21/03/2024

Hoe snel verlaten inbrekers een huis?

18/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel kun je je spiritueel ontwikkelen?

|

Hoe snel groeit een baard?

|
,

Hoe snel groeit haar?

|

Hoe snel moet je een vlek verwijderen?

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!