Hoe snel schiet een gelblaster?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
13/09/2022
13/09/2022
|
298

Er zijn verschillende soorten gelblasters, zo heb je pistolen, geweren en machinegeweren. Ieder geweer heeft zijn eigen maximale snelheid. De eenheid waarmee de snelheid gemeten wordt is Feet Per Second (FPS). Zo schieten pistolen met snelheid tot 150 FPS, geweren tot 300 FPS en machinegeweren tot 250 FPS.

De soorten gelblasters

Zoals eerder benoemd zijn er 3 soorten gelblasters: de pistolen, geweren en machinegeweren. Iedere gelblaster heeft zo zijn voordelen. Laten we kijken naar de verschillen tussen deze geweren.

Een pistool

Een klein, lichtgewicht geweer die gemakkelijk is om te dragen en om mee te schieten. Zoals eerder gezegd heeft een pistool een snelheid tot 150 FPS waarmee je op een afstand van 65 voet accuraat kunt schieten. Een pistool heeft een kleiner magazijn waardoor je vaker moet herladen.

Een geweer

Een geweer is de grootste soort gelblaster die je kunt kopen. Ze vereisten ook de meeste inspanning om te richten en te schieten. Ze hebben wel de meeste snelheid en bereik van alle soorten gelblasters. Zo schiet een geweer met een snelheid tot 300 FPS en heeft een bereik van meer dan 80 voet.

Een machinepistool

Een machinepistool zijn meestal klein en zijn ontworpen voor de aanval. Ze schieten volledig automatisch waardoor er veel kogels snel achter elkaar gevuurd kunnen worden. Een machinepistool schiet met een snelheid van 250 FPS en is ontworpen om van dichtbij te vuren.

Is een gelblaster veilig?

Gelblasters zijn in het algemeen veilig in gebruik, daarvoor zijn ze ontworpen. Toch is het belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan. Je draagt daarom ook altijd een veiligheidsbril wanneer je met een gelblaster speelt en richt nooit op iemands gezicht. Er zit een beveiliging op een gelblaster zodat deze niet kan vuren, maar ga er niet vanuit dat deze aanstaat. Haal dus nooit de trekker over buiten een spel.

Een spel spelen met een gelblaster lijkt op paintball of airsoft. Het concept is hetzelfde alleen de werking is net iets anders. De verschillen zitten in de werking van de pistolen en hoe de kogels reageren op impact. Zo schieten paintball en airsoft geweren door middel van samengeperst gas en gelblasters door een oplaadbare batterij. De kogels van een gelblaster komen daardoor een stuk minder hard aan. Zo doen ze minder pijn bij impact waardoor het spel een stuk toegankelijker is voor alle leeftijden.

Ben je na het lezen van deze blog ook benieuwd naar onze andere blogs? Lees dan eens onze blogs die jou vertellen hoe snel je een lamp kunt ophangen of hoe snel je op de vloer kunt, nadat het geëgaliseerd is!

Lees ook:  Hoe snel draait de aarde?

Recent

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

16/05/2024

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

15/05/2024

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

13/05/2024

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

30/04/2024

Hoe snel degradeert zink?

29/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

|

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

|

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

|

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!