Hoe snel mag je op de vloer na egaliseren?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
15/11/2022
15/11/2022
|
326

Egaliseren is de term voor het gladstrijken van de vloer. Egaliseren gebeurt vaak, wanneer iemand vloerbedekking wilt plaatsen op de vloer. Het is belangrijk om de vloer te egaliseren. Als je de vloer niet egaliseert kun je na het leggen van de vloer zien dat de vloer niet glad is. Niet alleen kan dit voor het oog niet mooi zijn, het kan ook nog eens beschadigingen bij de vloer aanbrengen. Wanneer de vloer geëgaliseerd is, kun je verschillende vloeren plaatsen. Hierbij te denken aan laminaat, parket, tapijt of vloerbedekking. Echter mag je na het egaliseren niet gelijk over de vloer lopen. In deze blog lees je hoe snel je op de vloer mag nadat het geëgaliseerd is!

Hoe snel mag je op de vloer nadat de vloer is geëgaliseerd?

Je mag na 24 uur weer op de vloer! De droogtijd van de vloer na het egaliseren, kan lang duren. Veel experts gaan uit van 12 uur. Echter is het veilig om 24 uur te wachten met het betreden van de vloer. Als je de vloer opstapt, terwijl het geëgaliseerd is, kan het zijn dat de vloer ongelijk wordt. Dit zal betekenen dat je het hele proces weer overnieuw moet doen. Dat is zonde! Dus je kunt beter de veilige keuze maken en 24 uur niet de vloer op.

De lange droogtijd heeft te maken, doordat er een dikke laag egaliseercement op de vloer wordt gesmeerd. Er is een mogelijkheid om de vloer eerder droog te krijgen. Er bestaat namelijk sneldrogend egaliseercement. De naam zegt het eigenlijk al. Dit egaliseercement is dus sneller droog dan normaal egaliseercement.

Hoe snel een vloer leggen, nadat het geëgaliseerd is

Er wordt aangeraden om pas na 24 tot 36 uur een vloer te plaatsen op de ondervloer. De vloer zal eerst echt 100% droog zijn, voordat er laminaat, parket, tapijt of vloerbedekking geplaatst kan worden. Echter kun je beter een paar dagen wachten met het plaatsen van een vloer op de ondervloer. Zo kun je er verzekerd van zijn dat alle vocht uit de ondervloer is getrokken.

Deze blog geeft informatie over het betreden van de vloer, nadat het geëgaliseerd is. Hoewel je vaker na 24 uur de vloer kunt betreden, wordt in de meeste gevallen toch aangeraden om een paar dagen te wachten. Dit heeft ermee te maken dat er een dikke laag egaliseercement wordt aangebracht op de ondervloer. Niet alleen moet de vloer drogen, maar het moet zich ook vormen.

Ben je na het lezen van deze blog ook benieuwd naar onze andere blogs? Lees dan eens onze blogs die jou vertellen hoe snel een gelblaster schiet of hoe snel je hoger kunt komen in Google!

Lees ook:  Hoe snel hang je een lamp op?

Recent

Hoe snel kun je Instafamous worden?

18/07/2024

Hoe snel kan je een kozijn plaatsen?

17/07/2024

Hoe snel loopt een mens?

16/07/2024

Hoe snel bevriest water?

14/07/2024

Hoe snel kun je leren skiën?

10/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel kan je een kozijn plaatsen?

|

Hoe snel droogt beton?

|

Hoe snel is een houtkachel warm?

|

Hoe snel verdien je een warmtepomp terug?

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!