Hoe snel kan je een werknemer vervangen

Waldo Taekema
Waldo Taekema
28/11/2022
28/11/2022
|
235

Er zijn tal van redenen waarom je als bedrijf of manager zijnde een werknemer moet vervangen. Dit kan om tijdelijke reden zijn: denk hierbij aan zwangerschapsverlof, ziekte of langdurige vakanties. Anderzijds kan het ook zijn dat een werknemer ontslag neemt of ontslagen is er een tijdelijke of permanente vervanger nodig is om een bepaalde periode te overbruggen. Gemiddeld gezien duurt in Nederland een sollicitatieperiode tussen de drie en vier weken. In deze blog geven we jou graag een aantal tips om deze periode sneller te overbruggen.

Maak gebruik van een intermediair

Maar weinig bedrijven hebben een dusdanig sterk netwerk dat ze in een korte periode een nieuwe werknemer kunnen aanstellen voor hoogstaande posities. Zo is het bijvoorbeeld moeilijk om een constante shortlist te hanteren om een (tijdelijke) interim manager te verkrijgen. Voor dit soort hoogstaande posities zijn er recruitment bureaus wies specialiteit het is om de eerder genoemde shortlist klaar te hebben liggen. Stel voor je zit in de positie waarin iemand op HR ontslag heeft genomen en je dus een nieuwe werknemer nodig hebt. Deze specifieke functie is voor een bedrijf moeilijk om te vinden, daarom zijn er Recruitment Centers die specialiseren in onder andere het zoeken van interim HR sollicitanten. Zo heb je in de kortste tijd een HR adviseur.

Versterk je eigen netwerk

Je eigen netwerk versterken is niet in één dag gedaan. Zodoende kost het soms wel jaren tijd om een sterke en gewilde naam op te bouwen als bedrijf zijnde. Allereerst is het altijd handig om een bestand op te bouwen waarin voormalige sollicitanten of werknemers in geplaatst kunnen worden die voor bepaalde functies in de toekomst benaderd kunnen worden. Zorg er wel voor dat dit conform de AVG wet is. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om actief te zijn op beurzen waar werkzoekende op af komen, wellicht dat deze in de toekomst jouw bedrijf herinneren en daarom specifiek jou benaderen om in aanmerking te komen voor een functie. Een sterk imago helpt ook zeer om een beeld te komen bij een breder publiek en daarmee dus ook eerder aanspraak te maken op hoger opgeleid personeel. Zorg er dus voor dat jouw bedrijf ook online goed te vinden is.

Met deze twee tips zorg jij er voor dat je sneller dan die langer drie tot vier weken een hoog opgeleide werknemer hebt rondlopen!

Benieuwd naar andere blogs? Lees hier hoe snel je last krijgt van gevaarlijke stoffen.

Lees ook:  Hoe snel rijdt een auto?

Recent

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

16/05/2024

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

15/05/2024

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

13/05/2024

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

30/04/2024

Hoe snel degradeert zink?

29/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

|

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

|

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

|

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!