Hoe snel kun je in slaap vallen

Waldo Taekema
Waldo Taekema
16/12/2022
16/12/2022
|
313

Volgens een slaapinstelling in Amerika mag het ongeveer tien tot twintig minuten duren voor dat je in slaap valt. Echter is dit wel een gemiddelde en kan het goed voorkomen dat dit bij jou anders is. De een kan binnen twee minuten in slaap vallen, terwijl de andere misschien iedere avond 45 minuten wakker ligt. We weten allemaal hoe frustrerend het is op het moment dat je niet in slaap valt. Maar hoe val je nu sneller in slaap? Dat ga ik je nu vertellen!

Zorg voor genoeg ontspanning overdag

De hele dag staan we als het ware ‘aan’. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we af en toe onze rust moeten pakken om de prikkels te verwerken. Wanneer je geen rust pakt, zal je brein dit als een bedreigende situatie ervaren. Hierdoor zal uw brein ook in de nacht alerter zijn. Hierdoor slaap je ook veel slechter. Zorg dus voor een aantal momenten van ontspanning tijdens het werk. Misschien even een wandeling?

Ga even wat doen

Ligt u midden in de nacht wel eens wakker? Sta dan gewoon even op en ga iets doen. Doe dit ongeveer 20 minuten en ga niet op een scherm kijken, dit zal alleen maar averechts werken. Maak een puzzel of ga even een paar bladzijdes leven.

Houd de slaapkamer koel

Ook het lichaam heeft een biologische klok. Wanneer u in slaap valt, zal de lichaamstemperatuur stijgen. Daarom is het beter als u slaapt in een donkere koele slaapkamer. De ideale temperatuur in een slaapkamer is tussen de 16 en 18 graden. Mocht je jouw woning helemaal niet zo koud krijgen? Raadpleeg dan maar een verhuisbedrijf in Limburg en kijk voor iets anders. Daarnaast is een donkere kamer ook ontzettend belangrijk omdat duisternis de hersenen stimuleert om melatonine aan te maken. Dit maakt het lichaam moe.

Zorg altijd voor warme voeten

De kamer kan het beste koel zijn, maar het is wel belangrijk dat je warme voeten en handen hebt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je hierdoor sneller in slaap valt. Leg dus een kruik bij je voeten of slaap met sokken aan.

Dit was het dan. Je weet nu hoe je sneller in slaap kunt vallen en hoelang het duurt om in slaap te vallen. Ik hoop dat je iets aan de tips hebt zodat je voortaan sneller in slaap kunt vallen. Vond je dit artikel leuk? Lees dan ook hoe snel schiet een gelblaster en hoe snel hang je een lamp op.

Lees ook:  Hoe snel krijg je last van gevaarlijke stoffen?

Recent

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

16/05/2024

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

15/05/2024

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

13/05/2024

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

30/04/2024

Hoe snel degradeert zink?

29/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

|

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

|

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

|

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!