Hoe snel groeit Toscaanse jasmijn?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
02/07/2024
02/07/2024
|
39

Een geweldige klimplant die niet mag missen in jouw fleurige tuin, is zeker de Toscaanse jasmijn. Het zorgt voor meer leven in de brouwerij, zowel tijdens de warme als koude maanden. Wat handig om te weten is voordat je de keuze maakt voor een soort klant is uiteraard de groeisnelheid. Het antwoord op de vraag ‘hoe snel groeit Toscaanse jasmijn?’ is: 80 tot 100 cm per jaar. Meer over de groeibreedte, groeihoogte en verzorging voor deze klimplant lees je hier!

Hoe snel groeit een Toscaanse jasmijn

GroeisnelheidJaarlijks 80 tot 100 cm
Maximale groeihoogte5 tot 8 m
Maximale groeibreedte5 tot 8 m
BloeikleurWit (groenblijvend)
StandplaatsZon of halfschaduw

Hoe snel groeit Toscaanse jasmijn? Enorm snel dus! Deze klimplant vult jouw hele tuinmuur op met zijn prachtige witte bloemen. Een ander voordeel van deze klimop plant is dat het groenblijvend is. Zo geniet je van de maand mei tot september van de witte bloemen en de rest van het jaar blijft het groen. Bovendien is het antwoord op de vraag ‘hoe snel groeit een Toscaanse jasmijn’ afhankelijk van de standplaats van de plant. De plant groeit namelijk sneller als het op een plaats staat in de zon of halfschaduw.

De beste verzorging voor de Toscaanse jasmijn

Los van de groeisnelheid van deze plant, is het ook nuttig om op de hoogte te zijn van de beste verzorging. Want enkel op de hoogte zijn van de groeisnelheid zorgt er niet voor dat je weet hoe je deze plant het beste kunt verzorgen.

Aanbevolen grondDe plant is een mediterrane klimplant, dus het wordt aangeraden om mediterrane grond te gebruiken. Echter is het wegens zijn winterhardheid wel belangrijk dat de grond goed waterdoorlatend is.
WinterhardOndanks dat de Toscaanse jasmijn een mediterrane klimplant is, is het winterhard. Met andere woorden wil dit zeggen dat de plant tot maximaal -15 graden Celsius aan kan. Een verzorgingstip is dus om voor een goed waterdoorlatende grond te zorgen.
BloeiWist jij dat de Toscaanse jasmijn ook met gele en roze bloemen verkrijgbaar zijn? De plant is een groenblijvende plant met voornamelijk witte bloei, maar dus ook in andere prachtige kleuren!
De ideale planttijdZoals eerder vermeld groeit de plant goed met een goed waterdoorlatende grond. De beste plantperiode voor de Toscaanse jasmijn is dan ook in het voor- of najaar, omdat er dan het meeste sprake is van regen.
Let op!De Toscaanse klimplant behoort tot de categorie ‘licht giftig’.

Stapsgewijs de Toscaanse jasmijn planten

De volgende stappen zijn te nemen als je van plan bent om de jasmijn als klimplant tegen een rek/muur te planten. Het is dus allereerst van belang om de jasmijn in een leirek te leiden. Een van de eigenschappen van de Toscaanse jasmijn is namelijk dat de plant niet zelfklevend is.

 1. Graaf een brede geur naast het rek waarop je de Toscaanse jasmijn wit laten groeien.
 2. Maak de aarde in en rondom het plantgat goed los.
 3. Vul het plantgat met water.
 4. Meng de uitgegraven aarde met mediterrane potgrond en voeg het plantpakket toe.
 5. Zet vervolgens de jasmijn in het plantgat, waarbij je erop let dat je de plant niet té diep plaatst.
 6. Vul het plantgat op met gemengde aarde.
 7. Tot slot bevestig je de jasmijn aan het rek door de takken erdoorheen te vlechten. Ook kan je een bindbuis of draad gebruiken om de takken vast te binden zonder schade als gevolg.
Lees ook:  Hoe snel kan een bericht viraal gaan?

Tips om langer van de Toscaanse jasmijn te genieten

Als je eenmaal de jasmijn hebt weten planten, is het ook nog een kunst om het lang in leven te houden. We delen daarom als afsluiter nog een aantal tips:

 • Geef de plant genoeg ruimte in potten.
 • Zet de plantpot áltijd op een beschutte plaats tijdens de winter.
 • Vermijd vochtige grond tijdens de winter.
 • Bescherm de wortels van de plant tegen strenge winters, voornamelijk wanneer de temperatuur lager is dan -10 graden Celsius.
 • Vermijd tijdens de zomermaanden een droge bodem.

We hopen dat je met al onze tips en informatie aan de slag kan en lang mag genieten van de vrolijke Toscaanse jasmijn. Ben je benieuwd naar meer informatie over verschillende planten? Kom dan ook eens meer te weten over de groeisnelheid van lavendel.

Recent

Hoe snel kun je Instafamous worden?

18/07/2024

Hoe snel kan je een kozijn plaatsen?

17/07/2024

Hoe snel loopt een mens?

16/07/2024

Hoe snel bevriest water?

14/07/2024

Hoe snel kun je leren skiën?

10/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel kun je Instafamous worden?

|

Hoe snel bevriest water?

|

Hoe snel werkt een edelsteen?

|

Hoe snel kun je leren dansen

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!