Hoe snel gaat gellak eraf?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
26/06/2024
26/06/2024
|
39

We willen het allemaal: nagellak die minstens één tot twee dagen blijft zitten. Hoe snel gaat nagellak er eigenlijk af en wat kun je er aan doen om het zo lang mogelijk te laten zitten? We vertellen je het allemaal in dit artikel.

gellak

Gellak

Gellak blijft in verhouding tot normale nagellak langer zitten. Het is dikker dan normale nagellak. Na ongeveer 2 tot 3 weken begint het echt uit te groeien en beetje los te laten. Het ligt er ook aan hoe snel je nagels groeien. Als de uitgroei meevalt, kan het zijn dat het 4 weken blijft zitten. Daarna begint het wel echt los te laten. Het ligt er natuurlijk ook aan hoe je er mee omgaat en welk merk je je gebruikt. De diva cat eye gellak laat niet snel los. De vettigheid van de nagelplaat speelt ook mee. Gellak op de tenen gaat er minder snel af. Op je tenen kan de lak zelf 6 tot 8 weken meegaan. Er zijn verschillende redenen waarom gellak snel loslaat:

De verkeerde lamp

Het is per merk afhankelijk welke lamp bij de producten werkt. Als je een lamp met een hoge wattage gebruikt, kan de gel polymeriseren. Dit kan verschillende soorten problemen veroorzaken. Het is belangrijk dat je een lamp vervangt om de 5 jaar.

Nagels voorbereiden

Het is belangrijk dat je de nagels goed voorbereid, voordat je ze echt gaat lakken. Probeer de nagels te vijlen, te ontvetten en schoon te maken. Daarna moet je een Base Coat laag aanbrengen.

Beschadigde nagels

Als je nagels beschadigd zijn, zijn ze dunner en is de nagel flexibeler. Hierdoor kan de gellak moeilijker op de nagel blijven zitten. De lak kan dan niet goed blijven zitten en het zal losraken en afbrokkelen. Wil je ook weten hoe snel je wimpers groeien? Lees dan deze blog.

gellak aanbrengen

Gellak te dik aanbrengen

Het te dik aanbrengen van de gellak kan verschillende problemen geven. Het kan bijvoorbeeld gaan kreuken in de lamp en het kan ook sneller loslaten. Een dikke laag gel polymeriseert mogelijk niet door en door. De gellak zal dan niet goed uitharden onder de lamp. Je kan het beste twee dunne laagjes aanbrengen in plaats van één dikke laag.

Nagelbijten en pulken

Nagelbijten en pulken zorgt ervoor dat jouw manicure minder lang meegaat. Het is belangrijk dat dit vermeden wordt.

Hoe kun je gellak verwijderen?

Gellak verwijderen gaat anders dan nagellak verwijderen. De makkelijkste manier om het te verwijderen is om naar de salon te gaan. Ook kun je natuurlijk zelf de lak verwijderen. Hieronder worden stappen genoemd hoe je gellak kan verwijderen met aceton

  1. Vijl de bovenste laag van de aceton eraf. De aceton kan dan door de lak heen dringen.
  2. Doe aceton op de watjes en wikkel die om je nagels
  3. Wikkel aluminiumfolie om de watjes. Laat dit ongeveer 15 minuten zitten. In de tussentijd kun je even kijken naar je lievelingsserie.
  4. Vervolgens kun je de nagellak gemakkelijk verwijderen

Als je geen aceton in huis hebt kun je gellak ook verwijderen zonder aceton. Je kunt dan je eigen gellak remover maken. Maak een bakje met warm water en een theelepeltje zout. Laat je nagels hier vervolgens 20 minuten in weken. Hierna kun je de gellak verwijderen

Lees ook:  Hoe snel moet je een vlek verwijderen?

Recent

Hoe snel kun je Instafamous worden?

18/07/2024

Hoe snel kan je een kozijn plaatsen?

17/07/2024

Hoe snel loopt een mens?

16/07/2024

Hoe snel bevriest water?

14/07/2024

Hoe snel kun je leren skiën?

10/07/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel kun je Instafamous worden?

|

Hoe snel bevriest water?

|

Hoe snel verslijten schoenen

|

Hoe snel werkt een edelsteen?

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!