Hoe snel groeien bloemen en planten

Waldo Taekema
Waldo Taekema
17/12/2022
17/12/2022
|
561

Misschien heb je net je bloemen en planten geplant of ben je je alvast in het lezen voor de prachtige bloei van de lente. Wanneer dit het geval is wil je graag weten hoe snel bloemen en planten eigenlijk groeien. Ze zeggen dat geduld een schone zaak is, maar voor de ene plant of bloem heb je meer geduld nodig dan de andere. Het ligt namelijk compleet aan het soort bloem of plant wat in je tuin staat! In deze blog gaan we iets dieper op de vraag in!

Niet alles groeit hetzelfde

De vuistregel is dat planten en bloemen die het snelste groeien doorgaans ook het minst lang leven. Net zoals mensen hebben bloemen en planten eenzelfde levenscyclus: Ze groeien op, bloeien, proberen nakomelingen achter te laten en gaan weer weg. Een bloem doet dit allemaal in een jaar tijd terwijl de andere hier meerdere jaren voor nodig heeft. Als we struiken en bomen weg laten, kan je er van uitgaan dat je bloemen of planten in één van deze categorieën valt:

bloemen en planten
  • Ze leven een jaar of minder, ze gaan razendsnel door hun cyclus heen en halen doorgaans de volgende winter niet.
  • Rondom twee jaar of minder, deze bloemen of planten hebben de kracht, mits goed verzorgd, om maar liefst 5 tot 15 centimeter per maand te groeien! In hun openingsjaar zullen ze hard en veel groeien terwijl ze in hun laatste jaar vooral genieten van de rust.
  • Meerjarige planten en bloemen, deze organismes leven doorgaans vrij lang (meer dan twee jaar). Denk hier bij aan prachtige bloemen zoals narcissen en tulpen!

Als je je planning goed gemaakt hebt, kan je al deze soort planten samen in de bloei hebben staan voor een glorieuze zomer. Zorg er dus voor dat je tuin er mooi uit ziet met bloeiende planten, prachtige tuinmeubels en een mooie veranda met complete zijwanden, om alles uit je tuin te halen.

bloemen en planten

Kan ik mijn planten en bloemen sneller laten groeien?

Wanneer je planten vaker bemest mét de juiste bemesting dan kan het voorkomen dat planten sneller groeien. Of het daadwerkelijk lukt is compleet afhankelijk van het feit of een plant daadwerkelijk de juiste voeding krijgt, hiervoor raden wij aan op te zoeken wat dit is voor jouw specifieke plant of bloem!

Benieuwd naar hoe snel je andere gedeeltes van je huis ook visueel aantrekkelijk kan maken? Kijk dan hier hoe snel je een huis kan poetsen! Wil je liever meer lezen over romantiek? Klik dan hier voor onze blog.

Lees ook:  Hoe snel werkt cutting?

Recent

Hoe snel kun je fietsen?

04/04/2024

Hoe snel kun je transacties uitvoeren met verschillende cryptocurrencies?

26/03/2024

Hoe snel gaat de werking van zonnepanelen achteruit?

26/03/2024

Hoe snel ben ik in Valkenburg vanuit Amsterdam?

21/03/2024

Hoe snel verlaten inbrekers een huis?

18/03/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel verlaten inbrekers een huis?

|

Hoe snel groeit een baard?

|
,

Hoe snel kun je afvallen bij je buik?

|

Hoe snel groeit een vijgenboom?

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!