Hoe snel valt een kind in slaap?

Waldo Taekema
Waldo Taekema
09/05/2023
09/05/2023
|
188

Je kent het wel, je hebt net je kinderen naar bed gebracht en je hoort ze nog steeds boven rondspringen of praten. Of je ze nou te laat naar bed zijn gegaan of simpelweg niet moe genoeg zijn, het kan frustrerend zijn als je kinderen moeite hebben met in slaapvallen. Maar hoe snel valt een kind nou eigenlijk in slaap? Een kind valt gemiddeld binnen 20 minuten in slaap, maar er zijn uitzonderingen. Kinderen die erg gevoelig zijn doen er bijvoorbeeld veel langer over. Wist je dat een verzwaringsdeken voor je kind een recente trend is? Die zorgt voor een rustgevend effect. In dit artikel vind je meer informatie over de slaap van kinderen en hoe je deze eventueel zou kunnen bevorderen.

Waarom hebben kinderen moeite met in slaap vallen?

Er zijn verschillende redenen waarom kinderen moeite hebben met in slaap vallen. Overstimulatie, angstgevoelens, te laat naar bed gaan, dit zijn allemaal factoren die van invloed kunnen zijn op het slaappatroon  van een kind. Het is belangrijk te beseffen dat elk kind anders is en daarom het vinden van de juiste oplossing voor het in slaap vallen een uitdaging kan zijn.

Tips voor een betere nachtrust voor je kind

Er zijn manieren om je kind sneller en beter te laten slapen. Hieronder enkele tips die de nachtrust van je kind kunnen bevorderen.

  1. Houd een regelmatig slaappatroon aan en laat je kind wennen aan een vast slaapritueel: Denk bijvoorbeeld aan elke dag om 19.00 douchen/ in bad en daarna naar bed een boekje lezen en slapen.
  2. Zorg voor een rustige omgeving zonder te veel afleiding: Al die knuffels in bed is hartstikke leuk maar het is niet goed voor het slaapritme van je kind, zorg dat je kind 1 a 2 knuffels uitkiest om mee te slapen en zorg ervoor dat het kamertje opgeruimd is.
  3. Vermijd het gebruik van Tv’s en tablets voor het slapen: het licht wat deze apparaten afgeven is niet goed voor je kind, dit zorgt er voor dat kinderen moeilijker in slaap komen (en volwassenen trouwens ook)
  4. Zorg voor voldoende beweging overdag: maak je kind overdag “moe” door veel te bewegen en frisse lucht te halen. Dit zorgt er voor dat je kind makkelijker in slaap kan vallen.
  5. Laat je kind nog wat eten of drinken voor het slapen gaan: een glas warme melk vult super goed en zorgt voor een ontspannen kind.
  6. Vermijd frisdranken en andere suikers voor het slapen: deze suikers zijn niet goed voor je kind en zorgen ervoor dat je kind te veel energie heeft voor te slapen.
  7. Zorg voor comfortabele slaapomstandigheden zoals een geschikt matras en kussen: je kind moet lekker liggen om een goede nachtrust te beleven.
  8. Overweeg handige hulmiddelen zoals: een verzwaringsdeken voor je kind, een nachtlampje, natuurlijke remedies zoals lavendelolie.

Een verzwaringsdeken voor je kind

Een verzwaringsdeken zijn dekens gevuld met kleine gewichtjes om druk uit te oefenen op het lichaam. Het gewicht van de deken kan het lichaam kalmeren en het gevoel van angst verminderen, waardoor kinderen sneller in slaapvallen.

De voordelen

Naast het helpen bij het sneller in slaap vallen, hebben verzwaringsdekens ook andere voordelen voor kinderen. Zo kunnen ze helpen bij het verminderen van stress en angstgevoelens. Dit kan nuttig zijn voor kinderen met aandoeningen zoals ADHD, autisme of slaapstoornissen. Bovendien kunnen verzwaringsdekens het slaappatroon van kinderen verbeteren en bijdragen aan een betere nachtrust.

Lees ook:  Hoe snel merk je een effect van diëten

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde ontwikkeling en groei van kinderen. Met de bovenstaande tips kun je ervoor zorgen dat je kind beter slaapt en uitgerust wakker wordt om de dag vol energie en plezier te beginnen!

Lees ook hoe snel een kind zich zeer kan doen.

Recent

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

16/05/2024

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

15/05/2024

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

13/05/2024

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

30/04/2024

Hoe snel degradeert zink?

29/04/2024

Meer in deze categorie

Hoe snel worden klinische verpakkingen ontworpen en geproduceerd?

|

Hoe snel is een tosti-ijzer warm genoeg

|

Hoe snel kun je geurtjes uit je huis verwijderen?

|

Hoe snel is een loodgieter ter plaatse

|
© Copyright Hoe snel 2024

Onderdeel van deBetekenisFabriek

hello world!